Opskrifter

 

Simpel men fantastisk brød:

Original video, hvor det hele begyndte: No-Kneat Brød fra NY Times

Ingredienser:

  • 3 kopper mel + mel til overdrys m.m. (en US kop svarer til 236,6 ml)
  • 1/4 tsk instant gær, eller 1/2 tsk tørgær.
  • 2 tsk salt
  • 1,5 kop vand (dvs. mel med vand i forholdet 2:1)
  • hvedeklid til overdrys (valgfrit).
  • støbejernsgryde med låg!
Procedure (som jeg gør):
  • mel, gær, salt blandes i en skål
  • tilsættes vand og omrøres
  • dæk den fugtige dej med viskestykke og lad den hvile i stuetemperaturen (+/- 21 C)  i 12 til 18 timer
  • kom mel på arbejdspladen, skrab dejen på det og drys dejen med mel
  • fold dejen over sig selv et par gange, så det ligner en slags kugle, lad det hvile i 15 minutter
  • hvis du har hvedeklid, så nu er det rette tidspunkt
  • lad dejen hvile i yderligere to timer mellem to viskestykker godt drysset med mel 
  • halv time før hviletidens udløb tænd for ovnen på 230 grader med støbejernsgryden indeni
  • dejen smides i den varme støbejernsgryde, dækkes med låg og sættes i ovnen
  • bag tildækket i omkring 30 minutter
  • bag uden låg i omkring 15-30 minutter, afhængigt af den ønskede skorpefarve (for mig er 20min nok)
  • lad det det færdige brød køle.

God fornøjelse.